Loslaten

door | nov 22, 2023

Laat maar los, laat maar waaien. Dwarrel maar mee op de vlagen van de wind. Net als de blaadjes van de bomen. Zo hangen ze nog kleurrijk te schitteren aan de boom en zo vallen ze dansend naar beneden, naar de aarde.

Ze liggen daar op de grond. Je kunt ze nog zien, nog aanschouwen. Misschien heb jij plezier van de blaadjes, gooi je ze in de lucht en geniet je van de blaadjesregen. Of misschien ervaar je het als (over)last, wil je het zo snel mogelijk weg hebben, opgeruimd in de bladbak.

Ga jij op eenzelfde manier om met jouw gedachten en ongemakken waar je dagelijks mee te maken hebt? Ervaar jij ze als (over)last? Wil je ze zo snel mogelijk weg hebben, opgeruimd uit je systeem. Ze niet horen of voelen? Die zware en negatieve dan. Die hardnekkige “ik doe het niet goed genoeg” en “ik ben niet goed genoeg”. Of kun je ze laten? Ze in de “lucht” gooien en al kijkend genieten van de gedachtenregen die door je heen spoelt?

De boom staat voor vertragen. Loslaten wat je niet meer dient. De boom keert in zichzelf. Van binnen vinden er allerlei processen plaats die aan de buitenkant niet direct zichtbaar zijn. Dat wil niet zeggen dat ze er niet zijn of dat er niks gebeurt.

Ga maar eens na bij jezelf; welke processen spelen er zich in jou af, die je aan de buitenkant niet direct ziet/ laat zien? Hoe denk jij over jezelf?, Hoe denk je over jouw leven?, Geniet je nog? Ervaar je (nog) plezier? Wat probeer je te verbergen voor jezelf en/ of de ander?

De boom is op zichzelf aangewezen. Om op eigen kracht, met de weersomstandigheden die er steeds zijn, in het voorjaar weer tot bloei te komen. Als de boom zijn blad vast zou houden, overleeft hij de winter mogelijk niet. Als die “zware lasten” van storm, sneeuw, ijs over hem heen komen. Dan valt de boom mogelijk om of breken er takken af. De last is dan te zwaar om te dragen.

Ook jij bent in wezen helemaal op jezelf aangewezen. Dat wat er in jou speelt, kan alleen jij veranderen. Jij draagt de zware lasten anders met je mee. Jij bent degene die dan mogelijk om valt of zich gebroken voelt. Wil jij graag iets veranderen, zal jij andere keuzes mogen maken.

Ja maar…. en die ander dan? Die moet ook mij lief hebben, mij zien, mij horen, mij steunen etc.

Lieve jij, jij hebt geen invloed en controle op wat iemand anders doet of hoe die reageert op jou.  Net zoals een boom ook niet voor een andere boom kan bepalen wanneer die blaadjes moet laat vallen of weer tot bloei mag komen.

Als jij niet tevreden bent met hoe het nu gaat, als jij “het” anders wil, mag JIJ in beweging komen.

Die boom twijfelt niet. Die doet wat die behoort te doen en dat is in deze tijd, bij de meeste bomen, het loslaten van zijn blad.  De boom staat voor zichzelf, in elke fase van het leven, in elke weersomstandigheid, in elk seizoen van het jaar. De boom zorgt en kiest voor zichzelf, zodat die voluit kan leven. Altijd!

Voel jij nu ook dat je het los mag laten om weer te kunnen genieten van je jezelf en je leven? Maak dan hier een vrijblijvend een afspraak voor een inspiratiesessie, zodat je zelf kunt ervaren hoe wij je kunnen helpen.

Een licht en luchtig leven vol levensvreugde is mogelijk, ook voor jou. Je hoeft het allemaal niet alleen te dragen. Jij mag loslaten om weer volledig tot bloei te komen, mooie vrouw.