Over ons

Wat leuk dat jij hier bent. Hieronder vertellen we je graag meer over wie we zijn, hoe we elkaar ontmoet hebben en waarom we doen wat we doen.

Als je niks meer moet, kun je jezelf ont-moeten

Claudia & Tineke

Hallo, wij zijn Claudia & Tineke

Wij hebben elkaar echt leren kennen op de L.I.C.H.T coach opleiding. Samen lachen, huilen, delen en helen. We zeiden, voelden en deden vaak in het moment hetzelfde, wat tot de nodige hilariteit leidde. We keken op een zelfde manier tegen het leven aan, mochten elkaar door blokkades heen begeleiden en verlichten. Gaandeweg werd de connectie sterker. We hervonden allebei de liefde in en voor onszelf en voor het leven. We vonden een levensgezel. Een metgezel in elkaar, tijdens de prachtige ontdekkingstocht die dit leven is.

We besloten om onze krachten te bundelen, om de wereld een beetje lichter te maken. De magie die ontstaat wanneer wij samen zijn, is met geen pen te beschrijven. Dat mag je zelf ervaren wanneer je met ons en jezelf aan de slag gaat…..

Meer over Claudia

Mijn naam is Claudia Bastiaansen.

Le(e)fgozerin, lichtpuntje, ont-moeter, moed-er, (sp)helende vrouw, en nog zoveel meer dan dat. 

In een keurslijf zit ik niet graag. Ik houd van het leven, van mezelf, van mensen en dieren, van muziek, dansen en doe maar een dotje. En ook van stilte; ik vind het heerlijk om te ‘zijn’, in en met mezelf, ik hou van bosdwalen, van de natuur, de zee, de zon, de maan, de sterren, van regenbogen en wolken. 

Als kind hield ik al van wolken; ik kon uren turen naar de figuren die ik in wolken zag verschijnen en verdwijnen. Ik was een dromer, en vertoefde regelmatig in mijn eigen fantasiewereld. Ik hield van hutten bouwen, klimmen en klauteren, van verkleedpartijtjes, toneelstukjes opvoeren, zingen en playbacken. Dat vrolijke, grappige, onbevangen, avontuurlijke, fantasierijke, nieuwsgierige en leergierige kind heeft altijd in mij voortgeleefd. Al was ik diep van binnen ook onzeker, bang dat ik niet goed genoeg was. Ik wilde het altijd goed doen. En creëerde een groot aanpassingsvermogen. 

Ooit was het anders

Ondanks mijn lichtvoetige karakter heb ik het leven niet altijd als licht ervaren. In tegendeel, ik heb periodes gekend dat ik in een rollercoaster door het leven raasde, met naast hoge pieken ook diepe dalen. Wanneer ik in een dip zat voelde ik me moe, en had ik nergens zin in. Dan kwam alles op me af en was het me allemaal te veel. Dan zag ik het niet meer zitten, en zat ik vooral verstrikt in mijn hoofd en in de knoop met mezelf. Ook verzoop ik regelmatig in al mijn eigen emoties, die ik krampachtig trachtte te verbergen voor de buitenwereld. Want ik had niet geleerd om mezelf en mijn gevoelens te uiten. 

Na zo’n fase raapte ik mezelf steeds weer bij elkaar, klauterde uit de put of een van de valkuilen waar ik weer eens ingedonderd was, en ging maar door. En door. En door. Vaak met een masker op. En weer een beschermingslaag erbij. Ik dacht steeds dat ik er wel van geleerd had. Ik had echter niet in de gaten dat ik steeds verder van mezelf verwijderd raakte, en me steeds meer aanpaste om staande te blijven.

Uiteindelijk viel ik om. (Again, want het was niet de eerste keer..) Ik was destijds werkzaam als docente in het MBO-zorgonderwijs, en probeerde tevens als zelfstandig personal trainer / lifecoach mijn eigen onderneming draaiende te houden. Daarnaast wilde ik natuurlijk een goede moeder zijn, en een fijne vriendin, met een leuk sociaal leven. Intussen werd mijn lijf overhoop gehaald door rondrazende hormonen, terwijl ik ook nog trachtte om emotionele pijnen te dempen. 

En toen was het dus ineens op… en belandde ik in een flinke burn-out met paniekaanvallen, depressieve en allerlei lichamelijke klachten, en een hoofd dat het niet meer leek te doen. 

Omslag

Dit voelde aanvankelijk als hét dieptepunt in mijn leven. Ik had gefaald, het diepe gevoel van niet goed genoeg zijn kwam weer bovendrijven (terwijl ik dacht dat ik daar toch wel genoeg aan had gewerkt..). Achteraf gezien was dit een hoogtepunt, of in ieder geval een heel belangrijk omslagpunt. Ik besefte namelijk dat dit een kans was om te ontdekken wat ik nou eigenlijk écht wilde, de tweede helft van mijn leven. Het bleek een levensveranderende overgangsfase te zijn waarin ik écht voor mezelf ben gaan kiezen.

Ik vervolgde het pad van bewustzijnsontwikkeling, wat ik ooit reeds was ingeslagen, om weer dichter bij mezelf te komen. En ik ging weer de schoolbanken in, op plekken waarvan ik voelde “dáár moet ik zijn”! Zo mocht ik bij ‘the School of Play’ het prachtige Theater van het Leven ervaren, en ontdekte er de Magie in mijn Begeleiding. Het is daar waar ik mijn moed en lef heb teruggevonden; de Moed om te Falen en het Lef om te Stralen. En bij ‘the School of Light’ hervond ik mijn helende handen en leerde weer vertrouwen op mijn intuïtie. Mijn hart heropende. Mijn innerlijke vonk ging weer vlammen.

Dit alles deed de speelse spiriwiri in mij ontwaken. Eindelijk durfde ik zowel het speelse vrije pure kind in mij alsook mijn spirituele zelf, en al mijn kantjes en randjes, volledig te omarmen en te uiten. Ik herontdekte het allesomvattende veld der liefde en mogelijkheden. Ik leerde te zijn met al-wat-is en al wat zich aandient. Ik ontdekte dat ik enkel maar hoef te ‘zijn’, en dat ik zijn het allerfijnst vind om te doen. Ik hervond mezelf, mijn “Zijn”. 

Meer over Tineke

Mijn naam is Tineke Trompenaars.

Ik ben als eerste mezelf. Verder ben ik moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd, vriendin, dochter, zus en nog zoveel meer. Ik zou mezelf tegenwoordig omschrijven als een krachtige vrouw die volop in het leven staat.  Woorden als liefdevol, compassie, vertrouwen en verbinding typeren mij. Net zoals eigen-wijs-heid, aanvoelend en directheid bij mij passen. Dit allemaal vanuit zachtheid en aanwezigheid. Steeds opnieuw kiezend voor mezelf en mijn leven. 

Ik hou van mezelf en het leven. Van wandelen, de natuur, tuinieren, buiten zijn, de zon.

Ik geniet van mezelf verwonderen van de kleine, simpele en gewone dingen die ik tegenkom en waarneem. Evenals de onbeschrijfelijke, grotere ervaringen die ik opdoe sinds dat ik het pad van zelfontwikkeling ben opgegaan. 

Ooit was het anders

Jarenlang heb ik mezelf aangepast aan andere, cijferde ik mezelf onbewust weg. Was ik bezig om het (onbewust) goed te doen voor andere. Mensen kende mij als stil, verlegen, terug getrokken, zorgzaam. Ik voelde me onzeker, had weinig vertrouwen in mezelf en perfectionisme was me niet vreemd. Ik heb altijd hard gewerkt en goed mijn best gedaan. Altijd maar bezig, hard aan het werken, regelen, zorgen en klaar staan voor. Mezelf niet of nauwelijks bewust dat ik ook iemand was. Ik onderdrukte mijn gevoelens en luisterde niet naar mijn lichaam. Het was veel en met momenten ook zwaar.  Ik was vaak moe, wilde rust, tijd en ruimte voor mij en vooral een leuke moeder zijn voor mijn kinderen. Ik vond mezelf niet meer leuk zoals ik was en hoe ik me gedroeg en wilde gewoon kunnen genieten. Ik was aan het overleven en voelde dat ik het anders wilde.

 

Omslag

Na mijn zwangerschappen van mijn drie kinderen, begon ik mezelf af te vragen; wie ben ik dan? Wat wil ik dan? Alsof er nu eindelijk ruimte voor mij mocht komen. Voor mijn gevoel was ik alleen maar bezig, met werken, huishouden, zorgen voor gezin, deels vanuit liefde, deels omdat ik dacht dat dit zo hoorde en niet zag hoe dit ook anders kon. Dat heeft gemaakt dat mezelf ben gaan ontwikkelen, cursussen ben gaan volgen en stap voor stap mezelf ging zien, voelen en lief hebben.

Tijdens de L.I.C.H.T. coach opleiding heb ik mijn ware zelf ont-moet. Bleek ik iets minder verlegen en introvert te zijn als dat ik altijd gedacht had. Daar leerde ik mezelf zijn en van mezelf houden.  Vanuit daar ben ik keuzes gaan maken voor mezelf, wat niet altijd makkelijk en leuk was. Door die keuzes heb ik geleerd om op een andere manier tegen het leven aan te kijken en kon ik andere ervaringen opdoen. Het hoefde allemaal niet zo zwaar. Een dosis licht en luchtigheid, maakte het een stuk draaglijker.

Spreekt ons verhaal je aan?

En wil jij ook echt intens gaan genieten van het leven, zoals wij dat doen? Laat ons je dan op weg helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

2 + 15 =